söndag 28 februari 2016

Nu har lillebror fått ett namn!

Om lillebror hade blivit en lillasyster så hade valet av namn varit klart för länge sedan. Jag törs nästan säga att det i stort sett hade varit bestämt redan när vi plussade med tanke på att vi var i valet och kvalet med att ge Nova ett mellannamn, men valde att spara det i stället ifall vi skulle få en tös till. Att hitta killnamn har däremot varit väldigt mycket svårare och det känns som att alla namn vi kunde hitta endera var för gubbiga för vår smak, så ovanliga att dom bara blev konstiga, alldeles för vanliga, eller bara vanliga med väldigt konstiga stavningar för att på så sätt göra dom mer unika. Svårt som attan!

När vi skulle hitta ett namn till Nova hade vi en redig lista med kriterier som skulle uppfyllas med allt ifrån att undvika givna öknamn till huruvida vi kunde tänka oss ett namn som någon annan vi hade associationer till hade Klicka här för att läsa hela listan.

Nu hade vi kollat igenom ett antal namnlistor, bett andra om förslag och läst namnboken vi hade hemma, till sist hade vi en lista på 3-5 namn som kändes tänkbara. Den här gången ville M att vi skulle vänta tills lillebror kommit till världen innan vi bestämde det slutgiltiga namnet, i hopp om att det skulle kännas självklart när han väl kom ut. Så vi väntade och när han väl var här så hoppade vi mellan topp tre namnen som var Felix, Kevin och Victor. Inget av dom kändes självklara, men efter ett par veckor så var vi eniga om att ett namn kändes mer rätt än dom andra två.

Så vilket namn valde vi till slut?

♥ Här är han, vårt älskade charmtroll VICTOR 
Victor är av latinskt ursprung och betyder 'segrare'

 

PS. Följ mig gärna på Instagram också, du hittar mig som: MittGlammigaLiv

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar