onsdag 20 januari 2016

Nervositeten smyger sig på

Herregud, plötsligt slog det mig att det bara är 13 dagar kvar till livet förändras på nytt och jag blir tvåbarnsmamma. Trots att jag haft nästan 9 månader på mig att förbereda mig mentalt så är det först nu nervositeten börjar smyga sig på.

Förra gången var jag ett vrak under själva operationen, undrar hur upplevelsen kommer att kännas nu när jag kommer kunna vara helt närvarande. Tänk om jag kommer höra hur dom skär i mig, eller ännu värre om bedövningen skulle släppa och jag skulle känna det? Urk, blir lite äckelmagad av blotta tanken...

Det är många som i all välmening undrar hur jag mår och väntar sig ett sprudlande svar, men i ärlighetens namn så är det riktigt tröttsamt att vara i den här gravidkroppen nu. Fötter och fingrar börjar svullna, det känns som att ryggen ska gå av och som att ljumskarna håller på att lämna kroppen så fort jag går eller ligger ner och ska vända mig, konstant trött med nästintill noll i energinivå, samlar på mig vätska och har mellan varven världens hjärtklappning. Listan kan göras lång men jag väljer att stanna där, som ni förstår så är det rena drömmen att vara jag just nu. Samtidigt som jag försöker förbise krämporna så tampas jag med känslan av otillräcklighet. Jag har ju en underbar liten tös här hemma som givetvis vill vara med där det händer, leka, busa och som älskar att bli runtburen. Hur gärna jag än vill och försöker så säger kroppen ifrån emellanåt och jag tycker så synd om henne när jag inte kan hänga med i hennes tempo. Men nu är det mindre än två veckor kvar till lillebror kommer och så fort jag har läkt så ska det lekas och busas för glatta livet, som jag längtar!


 

PS. Följ mig gärna på Instagram också, du hittar mig som: MittGlammigaLiv

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar