fredag 10 april 2015

Hur du gör din egen to-go-jar (DIY)




Du behöver
En tom burk, en borr, en snygg servett, decoupagelim och en pensel


  1.  Avlägsna burkens etikett genom att ställa den i varm vatten och därefter pilla bort etiketten. Om det är limrester kvar så brukar jag ta nagellacksborttagningsmedel (för lösnaglar, då den är starkast) på en bumullsrondell och gnugga bort det sista.
  2. Borra hål i mitten av locket. Tips är att ha en träbit eller liknande under locket när du borrar igenom för bästa resultat och för att inte riskera att borra i något annat, fila sedan till kanterna om det behövs.
  3. Välj en snygg servett, klipp ut en bit i samma storlek som locket och pilla bort lager för lager till du bara har det översta med trycket kvar.
  4. Lägg servettbiten på locket och måla på med decoupagelim. Jobba från mitten och ut mot kanterna för att undvika bubblor och veck. När du använder servett så behöver du endast lägga limmet på ovansidan då det går igenom, jag har lagt två lager här.
  5. När limmet har torkat så tar du någonting vasst (t.ex en nål) och sticker hål i servetten där du borrat hål för sugröret, var försiktig så att du inte råkar rispa upp något på framsidan. Vik in eventuell hörnkant på undersidan för bättre hållbarhet och avsluta med ett extra lager lim på insidan sugrörshålet - Klart!
    *♥* Nu har du en egen to-go-jar att avnjuta vårens & sommarens drinkar i! *♥*


 
PS. Följ mig gärna på Instagram också, du hittar mig som: MittGlammigaLiv

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar