tisdag 4 augusti 2015

Ett stort tack!

I helgen hade vi Novas andra (och sista) namngivningskalas. Eftersom att min sida av släkten bor 80+ mil norrut och M:s sida av släkten bor i närheten så tyckte vi att det vore bäst att dela upp det så att andra slapp resa långväga för att kunna närvara, som jag sagt tidigare så var det alltså inte för att vara märkvärdiga på något sätt. Vi blev cirka 45 personer på vardera namngivning så det fanns att stå i. Det var otroligt kul att så många ville vara med och fira vår dotter, samtidigt som det var synd att vi inte hann prata med alla man träffar så sällan då det tyvärr oftast ska bröllop, dop eller begravning till för att släkten ska samlas.

Det finns någon form av namngivningsförättare man kan använda sig av för själva namngivningsceremonin,  men vi hoppade den delen och bestämde oss för att enbart ha kalas där släkt och vänner fick möjlighet att träffa Nova och varandra, äta gott och ha det trevligt. Såhär i efterhand hade det säkerligen också haft sin charm med en ceremoni, men alla verkade nöjda och glada ändå. Vad gällande namnet så körde vi i stället en lagfrågesport som handlade om allt från hur många i:n som får plats på ett A4 papper i Word till vad Nova hette i mellannamn, hennes första smakprov utöver mjölkersättning, hennes födelsevikt med mera. I matväg hade vi på den första pastasallad innan tårta (som Novas momma bakat), kakor, pannacotta och godis. På den andra bjöd vi inte på mat utan gick i stället direkt på ett mastigt efterrättsbord fyllt med hembakade godsaker, för egentligen...vem har någonsin klagat på att få äta sig mätta på sötsaker? Ingen.

Nova hälsar och tackar allra hjärtligt för alla fina presenter hon fick. På det första namngivningskalaset räckte inte tiden till för presentöppning så vi fick göra det i efterhand, medan vi på gårdagens körde en snabbvariant för att alla som ville skulle få möjlighet att se vad hon fick, se reaktionerna och "jämföra", hehe. Huvudpersonen själv var helt färdig och låg nere och snarkade medan vi öppnade, men hon blev glad när hon vaknade.


Utöver många vackra och värmande ord så fick hon en hel drös med bra och fina presenter som vi vill dela med oss av. För vem vet, en dag kanske det är dags för namngivning/dop och det behövs presenttips.

Hon fick: 10 st halsband (varav 7 st var hjärtan i olika slag, en stjärna, en lyckopeng, och en med peacetecken), 2 st armband, flytväst, gitarr, en rosa xylofon, en namntavla, en porträtt tavla, sagoböcker, en bok om hur man gör bra barnmat (ingen press alls *ler*), en barnkammarbok med rim och ramsor, en kombinerad speldosa/sparbössa i silver, kläder, gosedjur, silveraskar för första tanden och första locken, 3 st smyckeskrin, ett sött set med förvaringslådor, en box för hennes första minnen, pengar, en rosa hammarbänk, en skallra i form av en uggla, en mätsticka där man kan sätta i ett kort när Novis är vissa längder, en gosig filt, en liten resväska, överkast till spjälsängen och en spegel med prasselleksaker på att ha i bilen för att både kunna se och roa Nova även om man kör.

Ett stort tack till alla som var med och firade vår älskade Nova. Det betyder jättemycket och vi hoppas att ni kommer att följa henne genom livet.

♥ 

 

PS. Följ mig gärna på Instagram också, du hittar mig som: MittGlammigaLiv

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar