söndag 5 april 2015

Det finns bara en första gång


Här kommer några av veckans höjdpunkter.

Förra fredagen blev Nova äntligen av med Frejkakudden. För er som inte vet vad en Frejkakudde är så kan jag berätta att det är en ställning i hårdplast som bäbisar får om de föds med en glidning i höften. Så under 6 veckors tid fick hon ha benen i grodställning 24/7 medan allt fixerades, detta för att undvika "lazy leg" i framtiden. Utöver själva syftet med den så var fördelen att det gick väldigt enkelt att ta upp henne i famnen när hon hade den, medan nackdelarna var att hon blev lite för varm, knappt fick plats i babyskyddet, inte kunde ha vilka kläder som helst och behövde ha den dygnet runt förutom vid badning och blöjbyten. Men i slutändan så är 6 veckor väldigt kort tid för att slippa halta resten av livet, så det var det värt.


Äntligen är frejkakudden borta, det firas med ett träningspass i magläge

Förra fredagen var även dagen då vi hade vår första riktiga mamma-dotter snack. Jag pratade och hon svarade på sitt egna sätt med glada miner och lätt jollrande. Jag kan vara hur trött som helst och ändå vakna till när hon ligger och smajlar med ben och armar flygandes över halva rummet.

På tal om första gången så höll Nova nappflaskan helt själv för första gången igår, första gången som jag sett i alla fall. Snart har det gått två månader sedan hon kom till världen och tänk vad mycket som hunnit hända på den lilla tiden, helt fantastiskt att få vara med och följa ett barns utveckling och det är en härlig känsla att kunna närvara första gången någonting händer.



"Kan själv"

För övrigt är M nu officiellt pappa till Nova och har delad vårdnad om henne, det vill säga att faderskapsintyget är påskrivet. Det var ingen större procedur, vi kom in, damen som ansvarade för ärendet hämtade två kollegor som skulle bevittna påskriften, vi skrev på och sedan var det klart. Så nu är vi två mycket stolta föräldrar, även på pappret.

Ha en fortsatt härlig påskhelg och njut så mycket ni bara kan!



PS. Följ mig gärna på Instagram också, du hittar mig som: MittGlammigaLiv

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar